Luxemburg forum

Volledige versie: Wandelen in het Müllerthal
Je bekijkt momenteel een vereenvoudigde versie van de foruminhoud. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De échte wandelfanaten kennen 'm ongetwijfeld; de overzichtelijke en gedetailleerde wandelkaart die bij de meeste restaurants/hotels voor € 4,00 te verkrijgen is.

[Afbeelding: wandelkaart.jpg]

Inmiddels hebben we al een aantal van de wandelingen gelopen en hebben geconstateerd dat er werkelijke juweeltjes bij zitten. De wandelingen zijn duidelijk gemarkeerd via wegwijzerpaaltjes en/of geschilderde aanduidingen op bomen en afrasteringen. Het bewegwijzering oogt keurig verzorgd en goed onderhouden. Zelf hebben we de afgelopen jaren o.a. de volgende wandelingen gelopen:

Het 'Naturpad', een leerzame themawandeling van ongeveer 5 Km in de buurt van het kasteel. Meer info vindt je hier:
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


De W6: 5.8 Km
Begin/eindpunt: Müllerthal - parkeerplaats bij de "Heringer Millen" (naast Hotel Cascade). Deze wandeling heeft een lengte van 5.8 Km (1 3/4 uur) en loopt via de camping langs de bekende "Schiessentümpel" om bij de parkeerplaats rechts naar boven af te buigen. Via traptreden kom je uit op een bospad dat je naar de top brengt. Boven op de berg loop je langs een golfbaan om uiteindelijk via akkers en bosranden weer naar het beginpunt af te dalen.

De W4 5.9 Km
Begin/eindpunt: Haller - bushalte in de dorpskern. Loop naar het zijstraatje waar een bord 'Cimentary' (kerkhof) op staat. Mochten er geen parkeerplaatsen beschikbaar zijn parkeer dan bij dat kerkhof.
Deze wandeling begint vrij vlak maar eenmaal linksafafgeslagen richting bos ga je via traptredes tussen smalle rotsspleten door naar beneden waarna je terecht komt op een knooppunt van de hierboven beschreven 'Naturpad'-wandeling. Je looft nu via een bospad richting de weg van Beaufort naar Haller. Die steek je over richting Hallermillen, een oude en verlaten molen. Blijf de bordjes volgen maar ga bij een splitsing met de B7 bij een bord 'Direction grottes' toch even van het pad af en loop ongeveer 120 meter verder. Je komt dan op een bijzondere plek die je echt even moet gaan bekijken (ik hou het nog even geheim Wink ). Uiteraard daarna weer teruglopen om de goede route te volgen. Eenmaal aangekomen op de weg heb je 2 mogelijkheden: linksaf richting dorp (afkorting) of de bordjes blijven volgen; ook dan kom je weer op het startpunt uit.

De B12: 2.8 Km
Begin/eindpunt: Beaufort - splitsing Rue d'Eppeldorf/ Rue de Reisdorf.
Korte wandeling door de bossen rond Beaufort. Je loopt eerst naar de doorgaande weg Dillingen-Beaufort om vervolgens via een paralel-liggend pad weer naar de start te lopen.

De E1: 11.7 Km
Begin/eindpunt: Echternach - Station.
Via voornamelijk bospaden loop je richting Berdorf waarna je langs de andere oever van de beek weer richting Echternach loopt. Je loopt door en langs smalle rotsspleten zoals de Perekop en de Wolsschlucht en kijkt op het einde van de wandeling uit over een schitterend liggend Echternach. Een kleine impressie van de wandeling (die heette toendertijd nog B1) vindt je hier:
Forummededeling: De links in dit bericht zijn alleen zichtbaar voor leden van dit forum.
Ben je (nog) geen lid registreer je dan eerst en word lid. Ben je al lid meld je dan aan.


Er zullen ongetwijfeld nog heel wat wandelingen in die regio volgen.

Zijn er meer mensen die verzot zijn op wandelen in het Müllerthal? Misschien zou het leuk zijn als die dan ook hier over hun ervaringen vertellen zodat anderen daar dan ook weer hun voordeel mee kunnen doen. Dus heb je nog tips? Laat het even weten Perfektbedankt

Veel wandelplezier in het Müllerthal!

Ger